Acoperiri

Sandberg recuperează talentele uitate în Signature, noua sa colecție de tapet

Săptămâna trecută am avut privilegiul de a cunoaște noile colecții de tapet ale firmei suedeze Sandberg, care în Spania distribuie Pepe Peñalver. Și spun privilegiul, pentru că de multe ori (multe) ne arată colecții de tapet care vă pot plăcea mai mult sau mai puțin, pentru toate gusturile și toate prețurile, dar rareori putem vedea istoria decorației secolului XX realizată cu o asemenea grijă.

Casa suedeză s-a scufundat în istoria sa recentă și a găsit opera lui patru femei care au fost înainte de timpul lor, colecția semnătură El spune povestea lui, iar adevărul ne-a fascinat.

Patru artiști, care și-au dezvoltat cele mai bune creații în cadrul 50, moment de vârf al design scandinav, sunt recuperați din uitare și vedetă într-o colecție plină de tandrețe și modernitate: Dagmar Lodén, Ylva Källström-Eklund, Joy Zandén și Lillo Wikstrand, și-au contribuit desenele și imprimeurile la colecția, care subliniază scandinavul și obraznicul, modernul iar graficul.

Potrivit Hanna Wendelbo-Hansson, Directorul creativ al Sandberg:

Punctul culminant necesar pentru a converti această comoară de printuri în imagini de fundal actuale a fost o provocare pentru echipa de proiectare, dar o provocare de care ne-am bucurat cu adevărat.

Aceasta este o colecție cu spectru larg, care acoperă totul frumoase câmpuri de vară din Suedia chiar grafică urbană ritmică, atât de tipică culturii hipster din anii 50. Colecția prezintă păsări că la vremea aceea decorau croaziere, trifoi norocos, cu patru frunze și personaje de carte pentru copii, acum într-o multitudine de culori noi, atât discrete, cât și puternic.

Dagmar Lodén A fost o artistă independentă și un designer de imprimare din Leksand, adesea angajat de Jobs Handtryckeri. Dar el a proiectat, de asemenea, cântare de culori pentru uzine de oțel.

Ylva Källstrom-Eklund Am fost grafician și ilustrator al cărți pentru copii. Ilustrațiile sale vesele din cântecul Vära Visor sunt familiare pentru multe generații de copii din anii ’50.

Joy Zandén A fost decoratoare de tablouri în opere și teatre, dar a proiectat și ea imprimeuri textile inspirat de peisajul și grădinile de pe coasta de vest a Suediei. A călătorit la New York, dar nu a reușit să-și vândă desenele. Iată un videoclip în care designerul (singurul dintre cei patru în viață, spune întreaga poveste interesantă)

Lillo Wikstrand S-a specializat în broderie și a făcut cunoscutul „print al lunii” în revista pentru femei Svensk DamtidningEl a creat covoare cu păr lung și covoare din stofă și a pictat totul, de la biserici până la podele de linoleum.

Ce crezi tu munca de recuperare a acestor artiști suedeziCe a făcut Sandberg? Nu credeți că designurile sale sunt incredibil de actuale?

Posturi Populare

Categorie Acoperiri, Articolul Următor

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet
Salon

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet

Camera de zi este unul dintre cele mai importante locuri, din punct de vedere decorativ, al casei noastre. Este locul în care primim vizitele, avem câteva băuturi cu prietenii sau pur și simplu facem viața de familie, ceea ce înseamnă că trebuie să depunem un efort special atunci când îl decoram. În cazurile în care acesta are un șemineu, alegerea este puțin mai ușoară și este că avem întotdeauna dreptate (mai ales dacă avem o cameră rustică sau în stil clasic) dacă decidem că peretele în care se află șemineul este cel care iese în evidență în camera noastră de zi
Citeşte Mai Mult
Trunchiul Decoesfera: mese de cafea
Salon

Trunchiul Decoesfera: mese de cafea

În ultima vreme am văzut o mulțime de măsuțe de cafea cu modele interesante, unele multifuncționale foarte practice, altele pur și simplu frumoase pentru designul lor, mai mult sau mai puțin original, de stiluri diverse ... Și având în vedere că mulți oameni doresc să scoată masa de cafea din salon și că sunt în favoarea ei, mi s-a întâmplat să fac un rezumat al compilării celor care mi-au plăcut cel mai mult.
Citeşte Mai Mult
O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?
Salon

O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?

Dacă vorbim despre bănci din lemn, primul lucru care îmi vine în minte este: disconfort, duritate și greutate. Cu toate acestea, toate aceste caracteristici pot fi deoparte cu această bancă spectaculoasă de lemn care se potrivește cu spatele. Proiectată de firma de proiectare Sitskie Fournitures din Los Angeles, Statele Unite, banca este proiectată astfel încât să vă puteți culca confortabil.
Citeşte Mai Mult
Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare
Salon

Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare

Profesorul de Geologie este un alt dintre aceste mobilier puzzle care îmi plac atât de mult, designul foarte modern și culorile foarte vesele, pentru o piesă de mobilier care poate fi depozitată într-un spațiu mic și care poate fi separată în module pentru a ocupa tot ceea ce ne dorim. În imaginea de pe aceste rânduri vedem piesele desfăcute, nu par foarte ușor de montat, cred că ar trebui să vină cu instrucțiuni sau ne va lua ceva timp să montăm puzzle-ul.
Citeşte Mai Mult