Artă

25 de ani din Colecția de artă ilicită colectată la expoziția Robert Wilson de la Bienal

În cadrul Bienală 2017, munca din Robert Wilson intitulat "DISH RAN AWAY CU SPOON, tot ce poți crede că este adevărat" (PLATEA DID CU SPOONUL tot ce poți crede că este adevărat), a fost prezentată săptămâna aceasta la Magazzini del Sale din Veneția. Această expoziție face omagiu adus celor 25 de ani ai colecției de artă ilicită, seria de cupe decorate din 1992 de cei mai buni artiști contemporani și internaționali pentru illycaffè.

Această instalare este o călătorie prin șapte spații pe care Wilson, creat prin combinarea unei largi varietăți de stiluri artistice. Un spațiu de vis, cu impacturi vizuale, senzoriale și emoționale deosebite pline de animale care reprezintă capacitatea de a asculta, capacitatea de mișcare și atenția în tot ceea ce ne înconjoară.

Un tigru sibian în pădure preluat din tablourile lui Hieronymus Bosch; iepuri mecanici cu design interior vintage; lupii din vulcani activi; maimuțe și macarale într-o grădină albă; o panteră neagră și un sfârșit neașteptat „Wunderkammer” dedicat paharul iconic proiectat de Matteo Thun în 1991 și acesta a fost subiect de interpretare timp de 25 de ani pentru artiști precum Marina Abramović, Robert Rauschenberg, Jeff Koons, Julian Schnabel, Anish Kapoor și Daniel Buren. 

Titlul distractiv al expoziției invită vizitatorii să intre o lume fantastică precum cea pe care o experimentează un artist în procesul său creativ, în special cea care oferă întotdeauna o viziune asupra copilăriei. Un loc fermecat în care totul este posibil, la fel ca pânza unei mici pahare de porțelan, care devine un flux creativ pentru artiștii colecției de artă ilicită.

Video: LA MULȚI ANI, 2018! - Vlog săptămâna 25-31 decembrie - Aliela (Decembrie 2019).

Posturi Populare

Categorie Artă, Articolul Următor

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet
Salon

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet

Camera de zi este unul dintre cele mai importante locuri, din punct de vedere decorativ, al casei noastre. Este locul în care primim vizitele, avem câteva băuturi cu prietenii sau pur și simplu facem viața de familie, ceea ce înseamnă că trebuie să depunem un efort special atunci când îl decoram. În cazurile în care acesta are un șemineu, alegerea este puțin mai ușoară și este că avem întotdeauna dreptate (mai ales dacă avem o cameră rustică sau în stil clasic) dacă decidem că peretele în care se află șemineul este cel care iese în evidență în camera noastră de zi
Citeşte Mai Mult
Trunchiul Decoesfera: mese de cafea
Salon

Trunchiul Decoesfera: mese de cafea

În ultima vreme am văzut o mulțime de măsuțe de cafea cu modele interesante, unele multifuncționale foarte practice, altele pur și simplu frumoase pentru designul lor, mai mult sau mai puțin original, de stiluri diverse ... Și având în vedere că mulți oameni doresc să scoată masa de cafea din salon și că sunt în favoarea ei, mi s-a întâmplat să fac un rezumat al compilării celor care mi-au plăcut cel mai mult.
Citeşte Mai Mult
O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?
Salon

O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?

Dacă vorbim despre bănci din lemn, primul lucru care îmi vine în minte este: disconfort, duritate și greutate. Cu toate acestea, toate aceste caracteristici pot fi deoparte cu această bancă spectaculoasă de lemn care se potrivește cu spatele. Proiectată de firma de proiectare Sitskie Fournitures din Los Angeles, Statele Unite, banca este proiectată astfel încât să vă puteți culca confortabil.
Citeşte Mai Mult
Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare
Salon

Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare

Profesorul de Geologie este un alt dintre aceste mobilier puzzle care îmi plac atât de mult, designul foarte modern și culorile foarte vesele, pentru o piesă de mobilier care poate fi depozitată într-un spațiu mic și care poate fi separată în module pentru a ocupa tot ceea ce ne dorim. În imaginea de pe aceste rânduri vedem piesele desfăcute, nu par foarte ușor de montat, cred că ar trebui să vină cu instrucțiuni sau ne va lua ceva timp să montăm puzzle-ul.
Citeşte Mai Mult