Carcasă

Arată ca Alpi, dar este Coreea de Sud, o casă albă spectaculoasă în mijlocul naturii

Fascinat de "festivalul luminilor" oferit de natură Arhitectul franco-coreean Woojin Lim, de la AEV Architectures, a visat să construiască o casă în țara sa natală, în simbioză cu mediul și care ar putea interacționa cu natura. Rezultatul final este a acoperiș maiestuos de un alb imaculat care constituie o imagine vie și reflectă infinitele nuanțe care se schimbă odată cu orele zilei, anotimpurile, culoarea cerului și luminozitatea ambientală.

Realizarea acestui proiect a devenit realitate și garantarea durabilității sale nu a fost o sarcină ușoară. Arhitecții preferă adesea să folosească materiale clasice, precum cărămida sau piatra, deoarece sunt mai ușor de întreținut în finisaje exterioare. Atunci când este necesar un exterior alb, de obicei, vopseaua albă sau panourile sunt recomandate pentru a facilita reînnoirea ei dacă este deteriorată de expunerea la condițiile meteorologice. Woojin Lim a decis să accepte această provocare neconvențională în imobilitatea arhitecturii moderne. Arhitectul a fost fascinat de locație în fața Muntelui Seorak, care a inspirat crearea acestei case atât de originale încât amintește de cabanele Alpilor.

Datorită HI-MACS®, care a permis crearea unei arhitecturi complet albe, acest proiect este o inițiativă cu totul nouă în Coreea. Casa arată ca a fronton așezat pe un hexaedru simplu. Cu unghiul său de 60 °, acoperișul seamănă cu cabanele tradiționale ale Alpilor înzăpezite. Acest unghi, ales după o cercetare riguroasă și experimentare, este gradul optim necesar pentru a împiedica deformarea acestuia de zăpadă, ploaie sau praf.

setare imagine geometrică Creează o experiență vizuală interesantă: casa arată mai degrabă ca un „monolit unic” și nu ca un ansamblu de forme diferite, în ciuda configurației asimetrice a structurii. Deoarece acoperișul clădirii este separat de structura sa, fluxurile de apă de ploaie de pe acoperiș sunt direcționate către interiorul plicului vertical și nu spre exterior. Acest sistem de construcție, la fel de ingenios ca neobișnuit, îndeplinește funcția jgheabului de acoperiș pe suprafețele exterioare, păstrându-și totodată albul pur și radiant.

Pentru a crea un clădire care a rămas albă neschimbată, fără a se deteriora în timp, arhitectul a ales HI-MACS® în nuanța de alb alpin. Cunoscut pentru multiplele sale aplicații, în special ca pardoseală interioară, calitățile sale intrinseci, precum și capacitatea sa de a trece testele de vreme și climă, îl fac materialul perfect pentru aplicații exterioare, precum fațadele.

Un alt criteriu fundamental pentru alegerea HI-MACS® a fost „reactivitatea la lumină” a materialului. Datorită absorbției sale optime de radiații și reflectării luminii, aceasta se reflectă fără să orbească așa cum ar face un perete tipic alb albei. În plus, proprietățile materialului reacționează la schimbările din mediu și reflectă mediul în schimbare pe parcursul zilei diferite nuanțe de alb După cum puteți vedea în imaginile spectaculoase.

Ore Mai multe informații | HI-MACS® de LG Hausys, Carcasă Sokcho
Fotografii | AEV Architectures Hyunjune Lee
În Decoesfera | Hunter House, o retragere de lux impresionantă în stil minimal pierdut în deșertul Arizona

Posturi Populare

Categorie Carcasă, Articolul Următor

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet
Salon

O idee bună: evidențiați un șemineu cu tapet

Camera de zi este unul dintre cele mai importante locuri, din punct de vedere decorativ, al casei noastre. Este locul în care primim vizitele, avem câteva băuturi cu prietenii sau pur și simplu facem viața de familie, ceea ce înseamnă că trebuie să depunem un efort special atunci când îl decoram. În cazurile în care acesta are un șemineu, alegerea este puțin mai ușoară și este că avem întotdeauna dreptate (mai ales dacă avem o cameră rustică sau în stil clasic) dacă decidem că peretele în care se află șemineul este cel care iese în evidență în camera noastră de zi
Citeşte Mai Mult
Trunchiul Decoesfera: mese de cafea
Salon

Trunchiul Decoesfera: mese de cafea

În ultima vreme am văzut o mulțime de măsuțe de cafea cu modele interesante, unele multifuncționale foarte practice, altele pur și simplu frumoase pentru designul lor, mai mult sau mai puțin original, de stiluri diverse ... Și având în vedere că mulți oameni doresc să scoată masa de cafea din salon și că sunt în favoarea ei, mi s-a întâmplat să fac un rezumat al compilării celor care mi-au plăcut cel mai mult.
Citeşte Mai Mult
O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?
Salon

O bancă de lemn care se potrivește cu spatele. Cine s-ar fi gândit?

Dacă vorbim despre bănci din lemn, primul lucru care îmi vine în minte este: disconfort, duritate și greutate. Cu toate acestea, toate aceste caracteristici pot fi deoparte cu această bancă spectaculoasă de lemn care se potrivește cu spatele. Proiectată de firma de proiectare Sitskie Fournitures din Los Angeles, Statele Unite, banca este proiectată astfel încât să vă puteți culca confortabil.
Citeşte Mai Mult
Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare
Salon

Profesor de geologie, puzzle, scaun și suport pentru picioare

Profesorul de Geologie este un alt dintre aceste mobilier puzzle care îmi plac atât de mult, designul foarte modern și culorile foarte vesele, pentru o piesă de mobilier care poate fi depozitată într-un spațiu mic și care poate fi separată în module pentru a ocupa tot ceea ce ne dorim. În imaginea de pe aceste rânduri vedem piesele desfăcute, nu par foarte ușor de montat, cred că ar trebui să vină cu instrucțiuni sau ne va lua ceva timp să montăm puzzle-ul.
Citeşte Mai Mult