Modern

Torre Reforma, cea mai înaltă clădire din Mexico City care a devenit o icoană urbană

Marea majoritate a marilor capitale din întreaga lume au văzut clădiri care rivalizează reciproc crescând de-a lungul orizontului lor înalt proiecte arhitecturale uimitoare și inovatoare. Dacă suntem obișnuiți să descoperim cu uimire zgârie-norii din unele orașe de est, cum ar fi Taiwan, Shanghai sau Dubai, nu se comunică prea puțin despre ce se întâmplă în unele capitale din America Latină.

Așa se întâmplă și în prezent unul dintre ultimii zgârie-nori care au văzut lumina în Mexico City al cărui nume este pur și simplu Turnul Reformei, revenind la numele bulevardului în care se află Paseo de la Reforma. Este o zonă care a cunoscut o expansiune imobiliară impresionantă în ultimii zece ani, odată cu construcția unor clădiri uimitoare care au dat un nou răgaz acestei părți a orașului. Torre Reforma este un proiect neobișnuit pentru mai multe aspecte.

Pentru început, terenul de doar 2800 de metri primește o clădire de 57 de niveluri înălțime, cu o înălțime de 246 de metri și 80.000 de metri pătrați. Cu aceste cifre de prezentare ne putem imagina provocarea care a fost realizarea acestei construcții. O altă caracteristică surprinzătoare a Turnului Reforma este prezența unei case de la începutul secolului XX care trebuia păstrată și care a fost integrată în holul clădirii. Pentru a efectua metroul, casa trebuia mutată câțiva metri și apoi pusă din nou în patrie. O provocare tehnică care a adăugat mai multă valoare acestui proiect.

Această clădire este opera arhitectului mexican Benjamín Romano a biroului LBR + A. Are o formă triunghiulară cu doi pereți de beton înălțime de 246 metri cu un al treilea pahar. Această formă triunghiulară nu numai că dă o estetică interesantă, dar îi conferă și o rezistență mai mare. Nu uitați că vă aflați într-o zonă cu risc seismic ridicat, cum ar fi Mexico City. Întreaga construcție se învârte în jurul a 14 nuclee de patru etaje fiecare care adaugă rezistență în caz de tremur.

Ca multe dintre aceste construcții urbane, Turnul Reformă oferă o multitudine de servicii, cum ar fi birouri, centre sportive, restaurante, baruri, săli de consiliu și un auditoriu. Pe lângă terase care vă permit să vă bucurați de o priveliște spectaculoasă spre vest și sud a capitalei mexicane. Fiecare terasă deschisă are un perete de sticlă care lasă o vedere liberă la exterior în stilul unui skyview. Revenind la același spirit, unele fațade sunt înclinate permițând o vedere imbatabilă prin ferestrele mari.

Dar, lucru surprinzător nu se termină aici, deoarece fațada de sticlă, care este aceea a fațadei principale a clădirii este înclinată pentru a permite o vizibilitate mai bună. Fără prezența coloanelor, nimic nu stă între vizitator și priveliștea orașului din jur. În schimb, celelalte două laturi de beton sunt complet solide și au doar mici deschideri care au un scop vizual și tehnic. Ele sunt contragreutate și ne amintesc de o carte deschisă care susține întregul set.

Din punct de vedere tehnologic, Turnul Reforma este considerat o construcție durabilă și inteligentă. Designul său permite 90% din lumina care luminează interiorul să fie naturală. Aceasta are, desigur, un impact considerabil în ceea ce privește consumul de energie. Pereții laterali din beton și fațada dublă din sticlă fac ca spațiile să fie într-adevăr locuibile într-un mediu și temperatură optimizate. În cele din urmă, toate apele pluviale și canalizarea sunt reciclate și tratate într-o stație de tratare a apei pentru a fi refolosite în baie și în circuitele de climatizare.

În concluzie, Turnul Reforma a devenit o icoană a urbanismului modern din Mexico City cu o particularitate care o face unică, păstrând și integrat în structura sa un conac din secolul al XIX-lea. În plus, este un eșantion interesant de unde se duc aceste tipuri de clădiri cu mai multe fațete, în care vom trăi din ce în ce mai mult în viitorul nu atât de îndepărtat.

Decosfera | Ikea anunță următoarea deschidere a primului său magazin în Mexic
Decosfera | Les Choux sau când un balcon simplu a transformat clădirile simple în adevărate icoane arhitecturale

Posturi Populare

Categorie Modern, Articolul Următor

O piatră extractoare
Bucătărie

O piatră extractoare

Dacă designurile noilor hote pe care le-am văzut în urmă cu câteva zile păreau surprinzătoare, uită-te la această galerie de piatră din Elica. Panoul mic din piatră, negru sau bej, este esența pură a simplității și demonstrează, așa cum spun ei pe bună dreptate în Appliancist, că de multe ori este tocmai cele mai simple linii care provoacă cel mai mare impact vizual.
Citeşte Mai Mult
Bună sau rea idee? O bucătărie din oțel inoxidabil în casă
Bucătărie

Bună sau rea idee? O bucătărie din oțel inoxidabil în casă

Că îți place să gătești și că ai o bucătărie mică, cu o suprafață de lucru destul de rară, este o problemă. Când privești o bucătărie mare la o emisiune de televiziune, într-o altă casă sau chiar într-un restaurant, te simți invidios și te gândești la cât de mult ți-ar plăcea ca a ta să fie așa. Totuși, lucrul important în bucătărie nu este doar funcționalitatea, ci estetica, mai ales atunci când vorbim despre bucătăria casei noastre care, pe lângă un loc de muncă pentru pregătirea rețetelor, poate fi și o zonă de întâlnire.
Citeşte Mai Mult
Celălalt Magisso
Bucătărie

Celălalt Magisso

În luna februarie a acestui an am depășit provocarea noastră de a stoca ustensilele estetice pentru a freca vasele. Suportul pentru șervețele de la compania finlandeză Magisso, din oțel inoxidabil și cu un design capabil să se adapteze perfect oricărei forme de chiuveta, ne-a convins pe toți și ne-am promis că vom vorbi din nou despre aceasta imediat ce a început să fie vândută în Europa.
Citeşte Mai Mult