Alte spații

Maison Mélie, un restaurant boutique care ne duce de la Madrid la Paris

Maison Mélie Este unul dintre acele locuri pe care le iubim decoadictos. Frumos, sofisticat și, în plus, este capabil să ne mute în inima Franței imediat ce traversăm ușile. Fațada în sine, cu ferestrele Art Deco din lemn de foioase și copertinele în indigo ale acestui restaurant francez definesc, fără îndoială, filozofia și conținutul spațiilor.

În Maison Mélie combini un restaurant boutique lângă unul BOULANGERIE și a patiseria într-o propunere absolut irezistibilă. Aplicațiile subtile de aur, lămpile sferice retro-inspirate ne duc într-o lume inspirată de istoria și tradiția lui Mélie Denancé, un brutar care și-a fondat propriul atelier în 1894 în Honfleur.

Pentru a simți că ne mutăm în orice cartier parizian, în Maison Mélie au proiectat un spațiu creat din tradiție, dar cu un anumit aer de modernitate. Acest accent este arătat grafic datorită implementarea toilei de Jouy, care acoperă o mare parte din zidurile spațiilor. Această țesătură, eminent franceză, reprezintă scene pastorale în ton monocrom pe culori degradate.

Restaurantul este împărțit în două înălțimi, distribuind spațiul în două camere mari, una la fiecare etaj. Aceste camere sunt organizate pe tot parcursul lor două bare, din lemn de către dulapuri. Scaunele sunt tapitate într-un ideal catifea albastră, aceeași țesătură cu care ai văzut scaunele și canapele restaurantului. Lămpile au fost realizate în alamă aurie cu lacrimi mari.

Vegetația joacă de asemenea un rol important în compoziția spațiului, dând viață camerelor și ajutând crea spații de intimitate într-un mod natural.

Tavanele boltite din cărămidă expusă ies în evidență în subsol, în timp ce la primul etaj acestea sunt acoperite cu panouri din lemn alb, o combinație perfectă cu podele ceramice albe și negre aranjate în tablă de control.

Și din moment ce nu există un chic parisian fără detalii, acest restaurant francez din centrul Madridului este plin oglinzi cu cadru auriu pe pereți marcând tonul vintage al locului sau Sticlele „Eau de Seltz” care sunt distribuite în întreg spațiul și care sub incidența proiectului de iluminare din fundal, un ton subtil albăstrui în spații. Există, de asemenea, o selecție de opere de artă care își domină scara pentru a evoca portretele franceze ale nobilimii și burgheziei din secolul al XIX-lea.

În ceea ce privește propunerile gastro din Maison Mélie, este acest restaurant pe care ne putem bucura de un set de meniuri și meniuri speciale, inspirate din produse și rețetele galilor.

Pe lângă specialități precum: Pâine făcută în mod tradițional și cu ingrediente naturale sau croissants (făcuți în propriul cuptor), clasicii din bucătăria franceză, cum ar fi foie gras, macarons sau chouquettes, nu lipsesc, fără a uita de propuneri, cum ar fi tarta de somon sau cuțitul de bou pe un pat de „Rossini”, foie gras cu răspândire de trufe și cremă de mousseline de cartofi.

Posturi Populare

Categorie Alte spații, Articolul Următor

O piatră extractoare
Bucătărie

O piatră extractoare

Dacă designurile noilor hote pe care le-am văzut în urmă cu câteva zile păreau surprinzătoare, uită-te la această galerie de piatră din Elica. Panoul mic din piatră, negru sau bej, este esența pură a simplității și demonstrează, așa cum spun ei pe bună dreptate în Appliancist, că de multe ori este tocmai cele mai simple linii care provoacă cel mai mare impact vizual.
Citeşte Mai Mult
Bună sau rea idee? O bucătărie din oțel inoxidabil în casă
Bucătărie

Bună sau rea idee? O bucătărie din oțel inoxidabil în casă

Că îți place să gătești și că ai o bucătărie mică, cu o suprafață de lucru destul de rară, este o problemă. Când privești o bucătărie mare la o emisiune de televiziune, într-o altă casă sau chiar într-un restaurant, te simți invidios și te gândești la cât de mult ți-ar plăcea ca a ta să fie așa. Totuși, lucrul important în bucătărie nu este doar funcționalitatea, ci estetica, mai ales atunci când vorbim despre bucătăria casei noastre care, pe lângă un loc de muncă pentru pregătirea rețetelor, poate fi și o zonă de întâlnire.
Citeşte Mai Mult
Celălalt Magisso
Bucătărie

Celălalt Magisso

În luna februarie a acestui an am depășit provocarea noastră de a stoca ustensilele estetice pentru a freca vasele. Suportul pentru șervețele de la compania finlandeză Magisso, din oțel inoxidabil și cu un design capabil să se adapteze perfect oricărei forme de chiuveta, ne-a convins pe toți și ne-am promis că vom vorbi din nou despre aceasta imediat ce a început să fie vândută în Europa.
Citeşte Mai Mult